İYTE Bilim Kulesi Açıldı.

İYTE Bilim Kulesi Açıldı.

  • 08.07.2021

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Urla Yerleşkesi, yeni yapılan projeleriyle öğrenci dostu kampüs olmaya devam ediyor. İYTE Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Baran ve anıtın bağışçısı iş adamı Mustafa Özsaraç’ın da katılımlarıyla gerçekleşen Bilim Kulesi’nin açılışı 08.07.2021 tarihinde gerçekleştirildi. Bilim Kulesi Nosyon firması kurucusu Yankı Göktepe tarafından tasarlandı.

Bilimin ışığında gerçekleştirilen bu proje, İYTE’nin dünya standartlarındaki yenilikçi eğitimi ve araştırmacılığını, aynı zamanda öğrenci dostu anlayışını gözler önüne sermekte. Okulun bünyesinde bulunan öğrencilerin rahatlıkla içme suyuna erişebilmeleri için yapılan bu anıt, kampüsü sürdürülebilir ve daha modern kılmak için Mimar Yankı Göktepe tarafından tasarlandı.

İYTE Bilim Kulesi, okulun temel yol göstericisi olan bilimin önemini vurgulamaktadır. Bilim Kulesi’nde bulunan yedi parça, İYTE için öncelikli anahtar kelimeler niteliğinde olan “insan, eğitim, bilim, teknoloji, tasarım, fayda ve öncülük” kavramları bu anıtımızda vücut bulmuştur. Yapılan Bilim Kulesi, İYTE öğrencilerinin dünyaya ve insanlığa katkı sağlayacak birer birey olarak mezun olmalarını ve bilimin ışığında parlamalarının simgesi olacaktır.

Bilim Kulesi’nin yapımına önderlik eden İYTE Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Baran’a ve Sayın Mustafa Özsaraç’a, İYTE ailesine ve mimarımız Yankı Göktepe’ye teşekkür ederiz.

 

 

 

 

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Yetkililerimiz En Kısa Sürede Sizinle İletişime Geçeceklerdir.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.