İYTE Kitap Çeşmesi Açıldı.

İYTE Kitap Çeşmesi Açıldı.

  • 28.07.2021

Başarıları ile toplum ve ülke için gurur kaynağı haline gelen İYTE'nin en çok önem verdiği "bilim" ve "kitap" imgelerini yansıtmak üzerine tasarımını üstlenmiş olduğumuz bir anıt projesi gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz "Kitap Çeşmesi" anıtı, kitap formunda bir oturma birimi ve çeşme şeklinde tasarlanmıştır. İYTE kampüsünün içerisinde yer alan bu anıtımız, kampüsün abanı Diller Yüksek Okulu binasının önüne konumlandırılmıştır.

Çeşme üst üste konulmuş, iki adet kitap formunda oturma birimine sahiptir. Üst üste konulan kitaplar arasında bulunan kot farkı oturmak için ideal boşluğu yaratmıştır. Büyük kitap yaklaşık 2,5x3,5 metre , üstünde bulunan küçük kitap ise yaklaşık 2,5x2 metredir. Yapıya entegre olan kesik koni formundaki çeşme ise, öğrencilere arıtma sistemi sayesinde ücretsiz su sağlamaktadır. Çeşmede 3 adet musluk bulunmaktadır. Daire biçimindeki platformun üzerinde bulunan çeşmenin arkasında, daire formunu takip eden bir panel duvar bulunmaktadır. Üretiminde precast kullanılmıştır.

Kitap Çeşmesi anıtımızın açılışı 28.07.2021 tarihinde İYTE Kampüsünde gerçekleşmiştir. Kitap Çeşmesi'nin yapımına önderlik eden İYTE Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Baran’a, bağışlarıyla katkıda bulunan sayın Zübeyde Filiz'e, İYTE ailesine ve mimarımız Yankı Göktepe’ye teşekkür ederiz.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Yetkililerimiz En Kısa Sürede Sizinle İletişime Geçeceklerdir.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.